Sjeverna Koreja organizovala slavlje zbog nuklearne probe

"Oduševljeno slavimo istorijski nacionalni događaj uspješno izvedene prve probe hidrogenske bombe," pisalo je na transparentu ispod koga su stajali vojnici
0 komentar(a)
Pjongjang slavlje, Foto: Beta/AP
Pjongjang slavlje, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.01.2016. 11:10h

Desetine hiljada sjevernokorejskih vojnika i civila okupile su se danas na trgovima i u salama Pjongjanga kako bi u organizaciji države masovno proslavili izvođenje četvrte nuklearne probe.

Ljudi su plesali na ulicama a državni mediji javljaju da su proslavama prisustvovali visoki članovi državnog rukovodstva uključujući premijera Pak Pong Jua.

Najviše građana, oko 100.000 prema procjenama državnih medija, okupilo se na trgu nazvanom po Kim Il Sungu, pokojnom osnivaču zemlje i djedu sadašnjeg lidera Kim Jong Una.

"Oduševljeno slavimo istorijski nacionalni događaj uspješno izvedene prve probe hidrogenske bombe," pisalo je na transparentu ispod koga su stajali vojnici.

Još nije poznato da li je proslavama prisustovao i Kim,

Zvanični Pjongjang je prije dva dana saopštio da je izveo svoju prvu uspejšnu probu minijaturne hidrogenske bombe, što još nije potvrđeno, ali su uslijedile osude sa svih strana svijeta.

Bonus video: