Klinton: Hilari najkvalifikovaniji kandidat za Bijelu kuću

"Sve što dotakne, učini boljim", rekao je on Klinton
8 komentar(a)
Bil Klinton, Foto: Reuters
Bil Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.01.2016. 19:58h

Bivši predsjednik SAD Bil Klinton izjavio je danas da je njegova supruga Hilari najkvalifikovaniji kandidat za američkog predsjednika u posljednjih pola vijeka.

Klinton se danas prvi put uključio u predizbornu kampanju svoje supruge koja je kandidat za demokratsku nominaciju na predsjedničkim izborima 2016. godine.

"Nisam vidio da je neko ko se kandiduje za ovaj posao u tako značajnom trenutku bolje kvalifikovan znanjem, iskustvom i temperamentom da uradi ono što mora da se uradi", rekao je Klinton u Nju Hempširu.

"U nesigurnom svijetu gdje granice više izgledaju kao mreže nego zidovi i gdje niko nema potpunu kontrolu, ona shvata šta je potrebno da bi naša zemlja ostala što bezbjednija", naglasio je on.

Klinton je podsjetio na njen učinak na mjestu državnog sekretara i izazvao smijeh kada je rekao da ni sam nije vjerovao da će ona uspjeti da privoli Kinu i Rusiju da ukinu sankcije Iranu.

"Sve što dotakne, učini boljim", rekao je on izrazivši poštovanje prema njenoj dugoj karijeri, prenosi AFP.

On se u svom govoru nije direktno osvrnuo na pretendenta za republikanskog predsjedničkog kandidata na ovogodišnjim izborima u SAD Donalda Trampa koji je nedavno kritikovao supružnike Klinton.

"Najgora stvar koja bi Hilari mogla da se desi jeste da njen muž uključi u njenu kampanju", rekao je Tramp.

Bonus video: