Na jugu Jemena uveden policijski čas nakon ubistva 17 osoba

Do sukoba je došlo kada su snage odane predsjedniku Abedrabu Mansuru Hadiju pokušavale da obezbijede luku kada su se suočile sa otporom, dodaju bezbjednosne službe
0 komentar(a)
Eksplozija Jemen, Foto: Reuters
Eksplozija Jemen, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.01.2016. 10:16h

U gradu Aden, na jugu Jemena, uveden je danas policijski čas nakon što je 17 ljudi ubijeno u sukobima sa osobama osumjičenim za terorizam, saopštili su državni mediji i bezbjednosne službe Jemena.

Policijski čas stupiće na snagu večeras u 20 časova po lokalnom vremenu i trajati do pet sati ujutru, navodi sajt sabanews.net pozivajući se na odluku bezbjednosne komisije Adena, prenosi AFP.

Zvaničnici Adena donijeli su odluku o uvođenju policijskog časa nakon što su u nedjelju u luci u Adenu izbili žastoki sukobi u kojima je ubijeno 17 osoba, među kojima je bilo i devetoro članova bezbjednosnih snaga uključujući pukovnika, navode bezbjednosne službe.

Do sukoba je došlo kada su snage odane predsjedniku Abedrabu Mansuru Hadiju pokušavale da obezbijede luku kada su se suočile sa otporom, dodaju bezbjednosne službe.

Prema njihovim riječima, borbe su trajale nekoliko snage, a snage odane Hadiju usjpele su na kraju da preuzmu kontrolu nad lukom.

Bonus video: