Tramp zbog kiše otkazao posjetu vojnom groblju

Bijela kuća je saopštila da američka delegacija zajedno sa predsjednikom Trampom nije posjetila groblje u Belou, 85 kilometara od Pariza, zbog "logističkih poteškoća uzrokovanih lošim vremenom"
51 pregleda 6 komentar(a)
donald tramp, Foto: Reuters
donald tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.11.2018. 22:02h

Američki predsjednik Donald Tramp doživio je kritike nakon što je zbog kiše u Francuskoj otkazao posjetu groblju američkih vojnika poginulim tokom Prvog svjetskog rata.

Bivši pisac govora američkog predsjednika Džordža Buša mlađeg, Dejvid Frum, poručio je na Tviteru da je "nevjerovatno" da predsjednik ode u Francusku zbog ceremonije povodom završetka Prvog svjetskog rata, a da ne oda počast Amerikancima poginulim u tom sukobu, prenosi AP.

Rojters prenosi da su američkog predsjednika kritikovali i pojedini britanski zvaničnici.

Nikolas Soumers, član britanskog parlamenta i unuk Vinstona Čerčila, na društvenim mrežama je objavio da je Tramp "obeščastio" američke vojnike time što nije posjetio američko vojničko groblje.

Bijela kuća je saopštila da američka delegacija zajedno sa predsjednikom Donaldom Trampom nije posjetila groblje u Belou, 85 kilometara od Pariza, zbog "logističkih poteškoća uzrokovanih lošim vremenom", prenosi Tanjug.

Bonus video: