Somalija: Bombaš samoubica se raznio u restoranu, poginule najmanje četiri osobe

Somalijski ministar informisanja Mohamad Abdi Hajir okrivio je za napad organak Al-kaide u Somaliji Al Šabab, koji često izvode samoubilačke napade u prijestonici u okviru kampanje za svrgavanje somalijske vlade
0 komentar(a)
Somalija, Mogadišu, Foto: Reuters
Somalija, Mogadišu, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.01.2016. 14:37h

Najmanje četiri osobe su poginule kada se bombaš samoubica raznio u poznatom somalijskom restoranu Vilidž u prijestonici Mogadišu, saopštila je danas policija.

Napadač koji je bio u odijelu, ispod koga je nosio prsluk sa ekplozivom, aktivirao je bombu prilikom ulaska u restoran, koji se nalazi preko puta somalijskog Nacionalnog pozorišta, prenio je Rojters.

Somalijski ministar informisanja Mohamad Abdi Hajir okrivio je za napad organak Al-kaide u Somaliji Al Šabab, koji često izvode samoubilačke napade u prijestonici u okviru kampanje za svrgavanje somalijske vlade.

Pripadnici Al Šababa napali su juče policijsku stanicu u Mogadišu i kako je policija saopštila, u tom napadu su poginule tri osobe.

Policija je prikazala fotografije poginulih, ali Al Šabab je negirao da je izgubio bilo koga od svojih pripadnika u tom napadu.

Bonus video: