Australija: U šumskom požaru izgorjelo 60 kuća

Više stotina vatrogasaca sa 60 vatrogasnih vozila i 18 aviona bori se sa vatrom koja je izmakla kontroli duž turističkog regiona koji se nalazi na obali okeana 145 kilometara jugozapadno od Melburna
0 komentar(a)
Australija požar, Foto: Reuters
Australija požar, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.12.2015. 17:10h

U velikom šumskom požaru koji je zahvatio turistički region Great Ocean Road u saveznoj državi Viktoriji na jugu Australije, izgorjelo je oko 60 kuća.

Požar je natjerao stanovnike brojnih primorskih rizorta i ljetovališta na evakuaciju.

Više stotina vatrogasaca sa 60 vatrogasnih vozila i 18 aviona bori se sa vatrom koja je izmakla kontroli duž turističkog regiona koji se nalazi na obali okeana 145 kilometara jugozapadno od Melburna.

Stanovnicima popularnog turističkog grada Lornea rečeno je da se moraju evakuisati zbog približavanja vatrene linije, dok su desetine kuća izgorjele u mjestima Separation Creeku i Wye Riveru.

Zasad nema izvještaja o mogućim žrtvama.

Očekuje se da će tokom noći temperatura pasti za desetak stepeni, ali bi vjetrovi mogli da vatru skrenuti prema Lorneu, popularnom turističkom mjestu.

Vatrogasci se i dalje bore da uspostave kontrolu nad vatrenom stihijom koja je zahvatila oko 2.000 hektara i ugrožava još najmanje 300 kuća.

Bonus video: