Obama: Administracija je otvorena prema legitimnoj kritici

"Kada ih pitate (republikance), dobro šta drugo biste vi uradili, oni nemaju odgovor", rekao je Obama
1 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Reuters
Barak Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.12.2015. 12:31h

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama izjavio je danas da je njegova administracija otvorena prema "legitimnoj kritici" jer nije adekvatno objasnila svoju strategiju borbe protiv ekstremističke terorističke organizacije Islamske države (IS).

U intervjuu koji je 17. decembra dao radiju NPR, Obama je rekao da je njegov loš rejting povezan sa načinom na koji je rješavao problem terorizma nakon terorističkih napada izvedenih u Parizu 13. novembra, prenio je Rojters.

Obama je rekao da su SAD izvele 9.000 napada na ciljeve IS i povratile kontorolu nad većim brojem gradova koji su bili pod kontorlom IS.

"Kada ih pitate (republikance), dobro šta drugo biste vi uradili, oni nemaju odgovor", rekao je Obama.

Intervju koji je predsjednik SAD dao radiju NPR je jedan u nizu pokušaja da smanji strahovanja Amerikanaca narasla nakon terorističkih napada izvedenih u Parizu i napada radikalnog islamističkog para u San Bernardinu u kome je poginulo 14 osoba.

U istraživanju koje je uradio Pju centar, 37 odsto anketiranih građana podržalo je način na koji Obama rješava problem sa terorizmom, dok je 57 odsto ispitanika bilo protiv, što je najniži rejting koji je američki predsjednik dobio kada je riječ o tom pitanju.

Na konferenciji za novinare održanoj prije odlaska na dvonedjeljni odmor na Havaje, Obama je poručio građanima du budu obazrivi prema terorističkim prijetnjama u zemlji, ali da ne dozvole da ih bilo ko teroriše i dijeli.

Bonus video: