Sirija: U vazdušnim udarima 36 mrtvih, režimske snage preuzele strateški važan grad

Taj dio provincije Alep bio je do sada u rukama islamista Fronta al Nusra, sirijskog ogranka Al Kaide
4 komentar(a)
Sirija, vojska, Foto: Reuters
Sirija, vojska, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.12.2015. 19:14h

U vazdušnim udarima koje su najvjerovatnije izveli ruski avioni na sirijsku provinciju Idlib danas je poginulo 36 ljudi, mahom pobunjenika, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

"Napadi, verovatno ruski, imali su za cilj položaje koje su prije držale snage režima, a sada Osvajačka armija", saopštio je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman, prenosi AFP.

Osvajačka armija je koalicija koja uključuje sirijski ogranak Al Kaide, Al Nusra Front, i druge islamističke grupe kao što je Ahrar al Šam, navodi AFP.

Abdel Rahman je dodao da su u napadima ranjene na desetine ljudi, uglavnom civila.

Rusija je 30. septembra započela seriju vazdušnih udara protiv Islamske države i organizacija koje Moskva naziva "terorističkim", podsjetio je AFP.

Snage lojalne režimu preuzele strateški važan grad

Sirijske snage preuzele su danas kontrolu nad strateškim gradom u provinciji Alep, na sjeveru Sirije, javili su tamošnji mediji i sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava.

"Jedinice snaga lojalnih sirijskom režimu kontrolišu Han Turman i okolna sela u provinciji Alep", javila je sirijska agencija Sana.

Direktor opservatorije Rami Abdel Rahman potvrdio je tu vijest i dodao da su u okviru sirijskih snaga bili i borci libanskog pokreta Hezbolah koji se bore na strani predsjednika Bašara al-Asada.

Rahman je rekao da je najmanje 16 islamista poginulo u tim borbama koje su trajale nekoliko dana.

Taj dio Alepa bio do sada u rukama islamista Fronta al Nusra, sirijskog ogranka Al Kaide.

Bonus video: