Putin: Upotrebićemo po potrebi i dodatna sredstva u Siriji

Putin je kazao da obavještajne službe jednog broja država pojačavaju aktivnosti u Rusiji i da su specijalne službe ove godine otkrile više od 320 agenata
0 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.12.2015. 17:17h

Ruske oružane snage tokom operacije u Siriji nijesu iskoristile sve svoje mogućnosti, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin na svečanoj večeri posvećenom danu snaga bezbjednosti u Kremlju.

„Vidimo kako efikasno rade naši piloti, obavještajci, kako efikasno međusobno koordiniraju napore, pritom su to različiti rodovi – vojska, flota, avijacija, kako se primjenjuje najsavremenije oružje“, rekao je Putin.

On je naglasio da to nije maksimum njihovih mogućnosti.

„Daleko od toga da tamo sve koristimo što posjedujemo. Posjedujemo i dodatna sredstva. Ako bude bilo potrebno, i njih ćemo iskoristiti“, naveo je ruski predsjednik, prenosi Sputnjik.

On je rekao da su ruske specijalne službe ove godine spriječile više od 30 terorističkih napada. „Ove godine je zahvaljujući naporima saradnika FSB-a spriječeno više od 30 terorističkih napada“.

Putin je kazao da obavještajne službe jednog broja država pojačavaju aktivnosti u Rusiji i da su specijalne službe ove godine otkrile više od 320 agenata.

„Visoka odgovornost leži na kontraobavještajnoj službi. Ove godine je otkriveno više od 320 kadrovskih službenika i agenata specijalnih službi stranih država i njihovih pomagača“, naveo je Putin.

Kako je dodao, akcije i planovi terorista predstavljaju direktnu prijetnju Rusiji.

„Situacija nije jednostavna. Raste napetost na Bliskom istoku i u drugim regionima svijeta. Teroristi otvoreno objavljuju rat civilizaciji, čitavoj međunarodnoj zajednici. Njihove akcije i planovi su direktna prijetnja i našoj zemlji“, rekao je Putin.

Bonus video: