Najtraženija tema na Google-u u 2015. godini je...

Gugl svake godine objavi istraživanje o najtraženijim temama i ličnostima na internetu i obrađuje dva od svaka tri pretraživanja u svijetu
0 komentar(a)
Google, Foto: Shutterstock
Google, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.12.2015. 11:36h

Nesreća i veliki pad bivše NBA zvijezde Lamara Odoma najtraženija je tema na interenet pretraživaču Gugl u 2015. godini, saopštila je danas ta kompanija.

Odom je takođe najtraženija osoba na internetu u 2015. godini, a iza njega su bivša ultimat fajt šampionka u bantam verziji Ronda Rouzi, kao i Kejtlin Džener, bivši tast Lamara Odoma, koja je ove godine promijenila pol.

Odom je u oktobru pronađen bez svijesti na podu javne kuće u američkoj državi Nevada. Bivši košarkaš Los Anđeles Lejkersa je pao u komu jer je koristio alkohol, kokain i seksualne stimulante.

Interesovanje za Odoma zasijenilo je smrtonosne napade u Francuskoj u januaru, na satirični magazin Šarli Ebdo, ali i igricu za mobilne telefone "Agar.io".

Saga o Odomu privukla je i one koji nijesu ljubitelji sporta, pošto je on 2009. godine bio oženjen rijaliti zvijezdom Kloi Kardašijan.

U SAD su iza Odoma ostali filmovi "Park iz doba Jure" i "Američki snajperista".

Gugl svake godine objavi istraživanje o najtraženijim temama i ličnostima na internetu i obrađuje dva od svaka tri pretraživanja u svijetu.

Čini se da tragedije privlače mnogo pretraživanja na internetu, pošto je prošle godine najtraženija tema bilo samoubistvo glumca Robina Vilijamsa.

Bonus video: