Rusija izvela 4201 vazdušni napad u Siriji: Uništene cistijerne s naftom, ubijani teroristi...

"Namjeravamo da nastavimo da se zalažemo kako bi se ujedinile snage sirijske vojske sa ostalim grupama koje su zainteresovane da se Sirija oslobodi od međunarodnih terorista", rekao je načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba ruske vojske Sergej Rudskoj
6 komentar(a)
Rusija bombardovanje, Sirija, Foto: Reuters
Rusija bombardovanje, Sirija, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.12.2015. 19:54h

Od početka vojne operacije u Siriji ruska avijacija izvela 4.201 vazdušni napad, izjavio je danas načelnik Glavne operativne uprave Generalštaba ruske vojske Sergej Rudskoj.

Od tog broja napada 145 ih je izvršeno strateškim bombarderima, dodao je on, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim riječima, Rusija je fokusirala svoje napade na osnovnu infrastrukturu terorista, njihovu vojnu tehniku, a gađani su i sami teroristi.

Istovremeno, ruska avijacija uništila je preko 1.200 cistijerni sa naftom, rekao je Rudskoj i dodao da su napadi na pozicije terorista u posljednje vrijeme intenzivirani.

"Samo za protekla 24 časa ruska avijacija je izvela 17 vazdušnih napada na pozicije Daeša (takozvane Islamske države) u blizini Rake i ubila preko 150 terorista", rekao je Rudskoj.

On je dodao da će Rusija nastaviti da ulaže napor kako bi se ujedinile snage sirijske vojske sa mnogobrojnim grupama koje se bore protiv "Daeša".

"Namjeravamo da nastavimo da se zalažemo kako bi se ujedinile snage sirijske vojske sa ostalim grupama koje su zainteresovane da se Sirija oslobodi od međunarodnih terorista", rekao je on.

Istovremeno, sirijska armija proširila je kontrolu nad sirijsko-turskom granicom na sjeveru provincije Latakija. Žestoke borbe su vođene u blizini gradova Sirmanije i Salme, nakon čega je sirijska vojska zauzela važne strateške visoravni, proširivši kontrolu nad granicom.

Bonus video: