Hilari Klinton: Samo ja imam plan protiv Islamske države

Hilari Klinton je obećala da će predstaviti obiman plan za uništenje Islamske države iz vazduha, na kopnu i na internetu
6 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.12.2015. 09:16h

Potencijalna kandidatkinja Demokratske stranke na predsjedničkim izborima u SAD Hilari Klinton izjavila je danas da njeni rivali samo pričaju praznu priču kad je riječ o borbi protiv Islamske države i da je ona jedini predsjednički kandidat sa konkretnim planom protiv džihadista.

"Drugi samo puno pričaju i razbacuju se raznim idejama. Ali ja sam bila u "sobi za vanredne situacije" u Bijeloj kući i znam šta će biti potrebno da se preduzme da bi Amerika bila bezbjedna", istakla je Klintonova, bivši američki državni sekretar, prenijela je agencija AP.

Republikanski kandidati oštro kritikuju predsjednika SAD Baraka Obamu da je njegova reakcija na uspon Islamske države suviše slaba i pokušavaju da povežu sadašnju politiku Bijele kuće po tom pitanju sa politikom koju je vodila Klintonova dok je bila državni sekretar.

Hilari Klinton je obećala da će predstaviti obiman plan za uništenje Islamske države iz vazduha, na kopnu i na internetu, a taj plan bi trebalo da objelodani sljedeće nedjelje.

Klintonova je ponovila da, ukoliko bude izabrana za predsjednicu SAD, neće slati američke kopnene snage na područje kojim vlada IS, istakavši da to "ne bi bilo pametno" i da je to ono što bi teroristi voljeli.

Bonus video: