Kruz: Klimatske promjene su ljevičarska teorija bez naučne osnove

"Klimatske promjene predstavljaju savršenu pseudo-naučnu teoriju za jednu veliku vladu koja želi još veću moć", dodao je republikanac
2 komentar(a)
Ted Kruz, Foto: Reuters
Ted Kruz, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.12.2015. 18:29h

Klimatske promjene predstavljaju ljevičarsku teoriju bez ikakve naučne osnove, čiji je cilj da vlada još više nametne kontrolu nad privredom i sektorom energetike, ocijenio je danas u Vašingtonu predstavnik republikanaca Ted Kruz.

Kandidat za nominaciju Republikanske partije za predsjedničkog kandidata u SAD izjavio je da se "suviše često dešava" da političari i brojni naučnici koji primaju subvencije, na raspravama o globalnom zagrijavanju "ignorišu naučne podatke i govore u ime svoje političke ideologije".

Kruz je rekao da su prije nekoliko decenija "neki ljevičari i naučnici govorili da postoji problema s klimatskim zahlađenjem".

"Ono što je tada rečeno pobijeno je podacima, a sada ti isti ljevičari i neki isti naučnici govore o teoriji klimatskog zagrijavanja. Sad žele ponovo da promijene svoju teoriju jer nemaju naučne dokaze", rekao je Kruz.

"Klimatske promjene predstavljaju savršenu pseudo-naučnu teoriju za jednu veliku vladu koja želi još veću moć", dodao je republikanac.

Kruz je rekao da će se "klima svakako i neminovno mijenjati, bilo da se zagrijeva i hladi" i dodao da vlada samo želi veću kontrolu nad privrednom u svim oblastima jer su vladina rješenje za taj problem ista za obije teorije "klimatskog zagrijavanja ili zahlađenja".

U Parizu je u toku međunarodna konferencija o klimatskim promjenama koja traje do 11. decembra kada se očekuje postizanje globalnog sporazuma o borbi protiv tih promjena.

Bonus video: