Donald Tramp bi pozvao Bila Gejtsa da "ugasi" internet

"O da, pojaviće se neki koji će da viču 'sloboda govora, sloboda govora', ali to su glupi ljudi", dodao je republikasnki predsjednički kandidat
18 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.12.2015. 12:35h

Republikanski predsjednički kandidat, Donald Tramp je izjavio da bi SAD trebalo ozbiljno da razmotre da "zatvore" internet, kako bi obuzdale radikalni ekstremizam, prenosi portal "The Verge".

Tramp, je dodao da bi kao predsjednik Amerike, mogao da "okrene" Bila Gejtsa i saopšti mu da želi da "zatvori internet".

Tokom svoje kampanje za kandidata Republikanaca, Tramp je izjavio u Jorktaunu da bi to bio odličan način da se zaustave ISIS džihadisti, koji preko interneta regrutuju američke državljane koji potom izvršavaju "domaći terorizam".

"Gubimo previše ljudi zbog interneta. Moramo da vidimo sa Bilom Gejtsom, i drugim ljudima koji shvataju problem sa kojim smo suočeni. Sa njima treba da vidimo kako bi bilo da zatvorimo internet na neki način", izjavio je Tramp.

"O da, pojaviće se neki koji će da viču 'sloboda govora, sloboda govora', ali to su glupi ljudi", dodao je republikasnki predsjednički kandidat.

Ostaje nejasno da li je Tramp mislio na cenzuru određenog djela interneta, ili jednostavno nema pojma kako internet radi.

Bonus video: