SAD: Samo 30 odsto ruskih udara usmjereno protiv Islamske države

Rusija je 30. septembra pokrenula vazdušne udare u Siriji, kao podršku ruskom savezniku, predsjedniku Sirije Bašaru Asadu, čiji je režim u građanskom ratu sa opozicionim snagama
9 komentar(a)
avioni, Sirija, Foto: Reuters
avioni, Sirija, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.12.2015. 11:57h

Samo 30 odsto ruskih vazdušnih udara u Siriji je usmjereno na mete Islamske države, dok su svi ostali usmjereni protiv opozicionih snaga koje nisu povezane sa džihadistima, izjavio je danas specijalni izaslanik američkog predsjednika za međunarodnu koaliciju protiv ID, Bret Mekgerk.

"Ruski vazdušni udari u Siriji nisu prvenstveno usmjereni protiv ID", rekao je Mekgerk na konferenciji za štampu u Bagdadu, prenijela je agencija AFP.

"Ako proučite brojke, možda oko 30 odsto je zaista usmjereno na položaje ID, dok se ostatak udara odnosi na položaje opozicionih grupa, koje nisu povezane sa džihadistima", rekao je američki zvaničnik.

Rusija je 30. septembra pokrenula vazdušne udare u Siriji, kao podršku ruskom savezniku, predsjedniku Sirije Bašaru Asadu, čiji je režim u građanskom ratu sa opozicionim snagama, podsjeća francuska agencija.

U konfliktu, koji je izbio u martu 2011. godine, do sada je poginulo više od 250.000 ljudi, dok su milioni ljudi raseljeni.

Bonus video: