FBI: Napadači iz Kalifornije već neko vrijeme radikalizovan

"Los Anđeles tajms" je ranije objavio da je Faruk imao kontakte sa najmanje dve militantne organizacije, uključujući filijalu Al Kaide - Nusra Front
53 pregleda 1 komentar(a)
San Bernardino, policija, FBI, Foto: Reuters
San Bernardino, policija, FBI, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.12.2015. 09:35h

Bračni par, koji je prošle nedjelje u američkom gradu San Bernardinu u pucnjavi ubio 14 ljudi, bio je "već neko vrijeme radikalizovan", saopštio je danas zvaničnik Federalnog istražnog biroa (FBI) zadužen za sprovođene istrage Dejvid Boudič.

Boudič je rekao da su Sajed Rizvan Faruk i Tašfin Malik vežbali gađanje prije napada u Kaliforniji, prenijele su agencije.

"Los Anđeles tajms" je ranije objavio da je Faruk imao kontakte sa najmanje dve militantne organizacije, uključujući filijalu Al Kaide - Nusra Front.

Pozivajući se na izvor iz policije, taj američki list je naveo da je Sajed Rizvan Faruk bio u "nekoj vrsti kontakta" sa pripadnicima Nusra Fronta, kao i somalijske radikalne grupe Al Šabab.

Prethodno su američki mediji objavili da istražni organi vjeruju da se Tašfin Malik, koja je zajedno sa suprugom usmrtila 14 osoba i ranila 21 u pucnjavi u San Bernardinu, zaklela na Fejsbuku na lojalnost lideru Islamske države Abu Bakr al Bagdadiju.

Bonus video: