Turska demantuje da širi vojne aktivnosti na sjever Iraka

Ranije danas je predsjednik Iraka Fuad Masum izjavio da slanje više stotina turskih vojnika na sjever Iraka predstavlja "kršenje međunarodnih normi i zakona" i upozorio da će taj potez povećati regionalne tenzije
2 komentar(a)
Irak, bombardovanje, Foto: BETA Photo
Irak, bombardovanje, Foto: BETA Photo
Ažurirano: 05.12.2015. 15:33h

Turska je danas negirala da širi svoje vojne aktivnosti na sjeverni Irak pošto je razmjestila vojsku blizu oblasti pod kontrolom Islamske države.

"Kamp u Bašiki, 30 kilometara sjeveroistočno od iračkog grada Mosula, uspostavljen je radi obuke lokalnih dobrovoljačkih snaga u borbi protiv terorizma", rekao je turski premijer Ahmet Davutoglu u govoru na televiziji.

On je tako demantovao navode da razmještanje turskih vojnika predstavlja pripremu za kopnenu operaciju protiv Islamske države, prenio je AFP.

Ranije danas je predsjednik Iraka Fuad Masum izjavio da slanje više stotina turskih vojnika na sjever Iraka predstavlja "kršenje međunarodnih normi i zakona" i upozorio da će taj potez povećati regionalne tenzije.

Masum je pozvao Tursku da povuče svoje snage iz Iraka i zatražio od iračkog Ministarstva spoljnih poslova da preduzme neophodne mjere kako bi zaštitilo suverenitet i nezavisnost te zemlje.

Bonus video: