Čavušoglu: Potrebno nastaviti dijalog sa Rusijom radi rješenja nesuglasica

Čavušoglu se tokom sedmice sreo sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim i to je bio prvi kontakt na zvaničnom nivou između dvije zemlje od 24. novembra kada je oboren ruski avion
1 komentar(a)
Mevlut Čavušoglu, Foto: Twitter
Mevlut Čavušoglu, Foto: Twitter
Ažurirano: 05.12.2015. 15:45h

Turski ministar spoljnih poslova Mevlut Čavušoglu pozvao je danas na dijalog sa Rusijom radi prevazilaženja tenzija nakon što su turske snage oborile ruski vojni avion na granici sa Sirijom.

"Naravno da imamo različita mišljenja, ali je potrebno da nastavimo razgovore kako bi smanjili nesuglasice", rekao je Čavušoglu turskim medijima.

Čavušoglu se tokom sedmice sreo sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim i to je bio prvi kontakt na zvaničnom nivou između dvije zemlje od 24. novembra kada je oboren ruski avion.

"Imao sam veoma koristan sastanak sa mojim prijateljem Lavrovim. Razgovarali smo o svim pitanjima u pozitivnoj atmosferi", naglasio je Čavušoglu.

Turski avioni oborili su ruski "Suhoj 24" i Ankara tvrdi da je to učinjeno jer je letjelica narušila vazdušni prostor Turske. Rusija insistira da avion nije prešao granicu i Tursku optužuje za namjernu provokaciju.

Bonus video: