U San Bernardinu evakuisana kurirska služba: U sumnjivom paketu ipak nema eksploziva

Šef policije San Bernardina Džerod Burguan je ranije izjavio kako se čini da je paket poslala "poznata maloprodajna kompanija", ali je centar UPS-a ipak evakuisan iz predostrožnosti i pozvana je jedinica za demontiranje eksplozivnih naprava, prenijela je agencija AP
79 pregleda 0 komentar(a)
San Bernardino, policija, Foto: Reuters
San Bernardino, policija, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.12.2015. 08:01h

Kalifornijska policija saopštila je danas da je paket zbog kojeg je evakuisan centar kurirske službe UPS u San Bernardinu, gradu u kojem su u srijedu Sajed Faruk i njegova supruga ubili 14 ljudi, bezbjedan i ne sadrži eksploziv.

Paket je bio adresiran na kuću Sajeda Faruka i njegove supruge porijeklom iz Pakistana Tašfin Malik, što je izazvalo sumnju, prenijela je agencija AP.

Šef policije San Bernardina Džerod Burguan je ranije izjavio kako se čini da je paket poslala "poznata maloprodajna kompanija", ali je centar UPS-a ipak evakuisan iz predostrožnosti i pozvana je jedinica za demontiranje eksplozivnih naprava.

Burguan je naveo da je vozač kurirske službe vozilom napustio centar kasno sinoć da isporuči paket, ali se vratio kad je uočio da je on naslovljen na adresu u obližnjem Redlandsu, gdje su živjeli Faruk i Malik, koji su ubijeni u okršaju sa policijom nakon napada koji su izvršili u srijedu.

Centar UPS-a se nalazi samo oko kilometar i po od Centra za socijalni rad u San Bernardinu, u kojem su Faruk i Malik izvršili napad.

Teroristička organizacija Islamska država (ID) saopštila je danas u audio snimku objavljenom na internetu da su dvije njihove pristalice izvršile napad na centar za socijalni rad u američkom gradu San Bernardinu, u kojem je u srijedu ubijeno 14 ljudi.

Bonus video: