Žena napadač iz San Bernardina se zaklela na lojalnost Islamskoj državi?

Zvaničnici nijesu objasnili kako znaju da je Malik odgovorna za taj post na Fejsbuku, naveo je Si-En-En
2 komentar(a)
San Bernardino, policija, FBI, Foto: Reuters
San Bernardino, policija, FBI, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.12.2015. 19:31h

Novinska agencija Amak, bliska terorističkoj Islamskoj državi, saopštila je danas na svom sajtu da su napad u San Bernardinu u Kaliforniji, u kojem je u sredu ubijeno 14 ljudi, izvele pristalice te džihadističke grupe.

Prethodno su američki mediji objavili kako istražni organi vjeruju da se Tašfin Malik, koja je zajedno sa suprugom ubila 14 osoba u pucnjavi u San Bernardinu u Kaliforniji, zaklela na Fejsbuku na lojalnost lideru Islamske države (ID) Abu Bakr al-Bagdadiju, objavila je danas televizijska mreža Si-En-En.

Izvor upućen u istragu je naveo da se Tašfin Malik na lojalnost ID zaklela na nalogu na Fejsbuku pod drugim imenom, da bi taj post izbrisala nešto prije nego što je sa suprugom krenula u smrtonosni napad u centar za pomoć osobama sa invaliditetom, prenijele su svjetske agencije.

Zvaničnici nijesu objasnili kako znaju da je Malik odgovorna za taj post na Fejsbuku, naveo je Si-En-En.

Malik (27) i njen suprug, 28-godišnji Sajed Rizvan Faruk su poginuli u obračunu sa policijom nekoliko sati nakon što su u srijedu izvršili masakr u centru za socijalni rad u San Bernardinu, udaljenom oko 100 kilometara istočno od Los Anđelesa.

To je bilo najsmrtonosnije masovno ubistvo u SAD u posljednje tri godine.

Malikova, porijeklom iz Pakistana, živjela je u Saudijskoj Arabiji kad je upoznala Faruka. Oni su zajedno imali šestomjesečnu ćerku.

Bonus video: