Predsjednik Haškog tribunala sa Ban Ki Munom o okončanju rada suda

On je u Njujork doputovao u sklopu priprema za podnošenje šestomjesečnog izveštaja o napretku ka ispunjenju Strategije za okončanje rada Međunarodnog suda
0 komentar(a)
Haški tribunal, Foto: Shutterstock
Haški tribunal, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.12.2015. 13:24h

Novoizabrani predsjednik Haškog tribunala Karmel Agius se sastao se danas u Njujorku sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Ban Ki Munom koga je informisao o napretku u okončanju rada suda i teškoćama u tom procesu.

On je u Njujork doputovao u sklopu priprema za podnošenje šestomjesečnog izvještaja o napretku ka ispunjenju Strategije za okončanje rada Međunarodnog suda, čije je predstavljanje zakazano u Savjetu bezbjednosti za 9. decembar, saopštio je Haški tribunal.

Prema njegovim riječima, Međunarodni krivični sud je na putu da okonča svoj rad do kraja 2017. godine, ali to "ne protiče bez izazova".

Jedan od najvećih izazova je odlazak zaposlenih što utiče na moral zaposlenih, rekao je predsjednik Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju.

Predsjednik je iznio uveravanja generalnom sekretaru da je posvećen tome da rok do 2017. godine bude ispunjen kao da je predan efikasnosti postupaka.

Bonus video: