Putin poziva na jedinstvenu međunarodnu antiterorističku koaliciju

Putin je svoje, 12. po redu godišnje obraćanje naciji u Kremlju započeo minutom ćutanja za ruske vojnike poginule u vojnoj operaciji u Siriji
1 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Vladimir Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.12.2015. 10:53h

Predsjednik Rusije Vladimir Putin danas je pozvao na stvaranje jedinstvene međunarodne koalicije u borbi protiv terorizma, koja će dejstvovati u skladu sa međunarodnim pravom i pod zastavom UN.

Putin je svoje, 12. po redu godišnje obraćanje naciji u Kremlju započeo minutom ćutanja za ruske vojnike poginule u vojnoj operaciji u Siriji.

Rekao je da prijetnja od terorizma u svijetu raste.

"Neophodno je odbaciti sva razmimoilaženja, stvoriti jedinstveni, moćni antiteroristički front, koji će dejstvovati na osnovu međunarodnog prava i pod zastavom UN", rekao je ruski predsjednik.

Naveo je da svaka civilizovana država treba da doprinese "uništenju terorizma" i da u borbi protiv terorizma ne smije biti "nikakvih dvojnih standarda, nikakvih kontakata... nikakvog kriminalnog, krvavog biznisa sa teroristima".

Podsjećajući na terorističke napade u Rusiji, on je kazao da je Rusija obavezna da uništava teroriste i u udaljenim tačkama.

Putin je kazao da posebna opasnost po Rusiju prijeti od gerilaca koncentrisanih u Siriji.

"Među njima je ne malo onih iz Rusije i zajednice nezavisnih država. Dobijaju novac, oružje. Ako ojačaju, to će se neizbježno pojaviti i kod nas, kako bi sijali strah, dizali u vazduh, ubijali, mučili ljude", rekao je on.

Bonus video: