Rusija i Francuska pozdravile britanske vazdušne napade u Siriji

I francuska vlada pozdravila je danas prve britanske vazdušne napade u Siriji, navodeći da su oni znak evropske solidarnosti obećane poslije terorističkih napada 13. novembra u Parizu
0 komentar(a)
Kremlj, Foto: Shutterstock
Kremlj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.12.2015. 09:57h

Rusija pozdravlja sve akcije usmjerene na borbu protiv grupe Islamska država, saopštio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov komentarišući vazdušne napade Britanije u Siriji.

"Pozdravljamo sve akcije usmjerene na borbu protiv terorizma i borbu protiv Islamske države", izjavio je Peskov, a prenosi agencija Rojters.

"Naravno, vjerujemo da efikasnost ovih aktivnosti može značajno da se unaprijedi uz njihovu koordinaciju i ukoliko svi djelujemo u okviru ujedinjene koalicije", dodao je on.

I francuska vlada pozdravila je danas prve britanske vazdušne napade u Siriji, navodeći da su oni znak evropske solidarnosti obećane poslije terorističkih napada 13. novembra u Parizu.

Kako je navedeno, odluka Velike Britanije da počne vazdušne napade u Siriji i najavljeno glasanje poslanika da Njemačka učestvuje u operaciji, predstavljaju znak da su Evropljani ujedinjeni poslije napada terorističke organizacije Islamska država u francuskoj prijestonici u kojima je ubijeno 130 ljudi.

Britanski borbeni avioni izveli su rano jutros prve napade protiv Islamske države u Siriji, samo nekoliko sati pošto je parlament usvojio odluku o pokretanju takve akcije, saopštilo je britansko Ministarstvo odbrane.

Ministar odbrane Majkl Falon je izjavio da su bombardovana naftna polja na istoku Sirije i da su ciljevi pogođeni.

Bonus video: