Neredi migranata u Đevđeliji, vojska u pripravnosti

RTS javlja da na granicu i dalje stiže veliki broj specijalaca, dok je vojska spremila suzavac i vodene topove, a na granicu su stigla i oklopna vozila
56 pregleda 0 komentar(a)
Đevđelija, Foto: Reuters
Đevđelija, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.12.2015. 14:34h

Migranti iz zemalja koje nijesu ugrožene ratom ponovo protestuju na grčko-makedonskoj granici, kod Đevđelije, gdje ih se na desetine popelo na žičanu ogradu tražeći da im se dozvoli ulazak u Makedoniju.

Na prelazu Đevđelija se nalaze dva kordona policije, a makedonske snage bezbjednosti uhvatile su veliku grupu onih koji su uspjeli da zaobiđu žičanu ogradu i vraćaju ih u Grčku.

RTS javlja da na granicu i dalje stiže veliki broj specijalaca, dok je vojska spremila suzavac i vodene topove, a na granicu su stigla i oklopna vozila.

Na desetine ekonomskih migranata, uglavnom iz Irana, popelo se na ogradu i pozivaju ostale na protest, prenose agencije.

Veliki broj migranata došao je do ograde sa grčke strane, a u prvim redovima su djeca, koja nose transparente na kojima piše: "Mi nismo teroristi, želimo mir" i "Hvala na pomoći".

Razlog za protest ekonomskih migranata je kulminacija nezadovoljstva, jer je protekle noći u Makedoniju ušlo nekoliko hiljada ljudi iz Sirije, Iraka i Avganistana, dok oni danima čekaju sa druge strane granice.

Bonus video: