Papa doputovao u Centralnoafričku republiku

Papa bi u ponedjeljak trebalo da posjeti veliku džamiju u glavnom gradu Centralnoafričke Republike i da održi misu u jednom sportskom centru
0 komentar(a)
papa Franjo, Foto: Reuters
papa Franjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.11.2015. 12:08h

Poglavar Rimokatoličke crkve Franjo doputovao je danas u Bangui iz Kampale u okviru turneje po afričkim zemljama, javila je agencija Frans pres na licu mjesta. Papu je na aerodromu dočekala predsjednica Centralnoafričke Republike Katrin Samba Panza kao i nekoliko hiljada vjernika.

Papina dvodnevna posjeta zemlji održava se pod visokim stepenom bezbjednosti snaga UN i lokalnih snaga bezbjednosti.

Portparol Vatikana Federiko Lombardi izjavio je sinoć da papa neće mijenjati svoj program posjete u nedjelju i ponedjeljak u Centralnoafričkoj Republici u okviru bezbjednosnih mjera u toj zemlji.

Papa bi u ponedjeljak trebalo da posjeti veliku džamiju u glavnom gradu Centralnoafričke Republike i da održi misu u jednom sportskom centru.

Papina posjeta toj zemlji je najrizičnija u okviru afričke turneje jer se u toj zemlji nalaze mirovne snage afričkih zemalja i Francuske koje pokušavaju da zaustave sve ozbiljnije vjersko nasilje u Centralnoafričkoj Republici, u kojoj se sukobljavaju hrišćani i muslimani.

Bonus video: