Sputnjik: Sirijska opozicija pucala na ruske novinare raketama iz SAD

Pored mjesta sa kojeg je, kako se pretpostavlja, počela paljba, sirijska vojska je našla startni motor koji je, kako navode stručnjaci, dio ovih granata
3 komentar(a)
Pucanje na ruske novinare, Sirija, Foto: Screenshot (YouTube)
Pucanje na ruske novinare, Sirija, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 28.11.2015. 10:58h

Na Internetu se pojavio video-snimak na kome se, kako se tvrdi, vidi trenutak napada na kolonu automobila u kojoj su bili novinari ruske televizije Raša tudej blizu tursko-sirijske granice, a koji pokazuje da je na njih pucano iz oružja američke proizvodnje, javila je agenicija Sputnjik.

Snimak sa logotipom jedne od organizacija sirijske opozicije, potvrđuje da je na novinare pucano iz teškog protivtenkovskog kompleksa BGM-71 TOV američke proizvodnje, koji je isporučen antivladinim organizacijama u Siriji, potvrdili su analitičar za bezbjednost Šarl Šubridž i bivši analitičar u kancelariji američkog sekretara za odbranu Majkl Maluf, za Raša Tudej.

Pored mjesta sa kojeg je, kako se pretpostavlja, počela paljba, sirijska vojska je našla startni motor koji je, kako navode stručnjaci, dio ovih granata.

U automobilu su bili novinari televizije Raša Tudeja Sargon Kadaja i Roman Kosarev, kao i novinar agencije TAŠ Aleksander Jelistratov.

Novinari su izjavili da su bili napadnuti u utorak u blizini grada Sama, koji se nalazi pod kontrolom Fronta Al-Nusra i drugih ekstremističkih grupa.

Bonus video: