Dva Palestinca poginula u sukobima s izraelskim snagama

Od sredine septembra u napadima Palestinaca je ubijeno 19 Izraelaca, uglavnom noževima i iz vatrenog oružja. U sukobima s izraelskim snagama poginula su najmanje 93 Palestinca, od kojih za 58 Izrael navodi da su napadači
0 komentar(a)
Izrael, hapšenje, Palestinac, Foto: Reuters
Izrael, hapšenje, Palestinac, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.11.2015. 16:45h

Dva Palestinca poginula su danas u zasebnim sukobima s izraelskim bezbjednosnim snagama na Zapadnoj obali, pošto je Izrael najavio planove za jačanje ograde blizu Hebrona kako bi suzbio nasilje koje traje dva mjeseca.

Izraelska vojka je saopštila da se prvi incident dogodio kada je vojska ušla u selo Katana u potrazi za municijom i osobama koje sumnjiči za napade. Palestinci su, prema navodima izraelske vojske, bacali eksplozivne naprave i kamenice na vojsku.

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je da je Jehja Taha (21) ustrijeljen u glavu posle čega je preminuo.

Kasnije u toku dana izraelski graničari blizu grada Nabluisa na Zapadnoj obali pucali su na palestinskog napadača koji je kasnije preminuo. Napadač je, prema izraelskoj policiji, izašao iz taksija i počeo da trči ka vojnicima mašući nožem. U napadima nije povrijeđen nijedan Izraelac, rekla je portparolka policije.

Od sredine septembra u napadima Palestinaca je ubijeno 19 Izraelaca, uglavnom noževima i iz vatrenog oružja. U sukobima s izraelskim snagama poginula su najmanje 93 Palestinca, od kojih za 58 Izrael navodi da su napadači. Ostali su poginuli tokom protesta u sukobima s izraelskim snagama.

Ministar odbrane Izraela Moše Jalon, u cilju suzbijanja nasilja, najavio je juče plan o jačanju postojeće ograde zapadno od Hebrona, gradu na jugu Zapadne obale u epicentru nemira.

Bonus video: