Papa Franjo stigao u prvu posjetu Africi

Papa Franjo će tokom šestodnevnog boravka u Africi uputiti poruku mira, pravde i međuvjerskog dijaloga u okviru vrlo napete atmosfere u svijetu zbog borbe protiv terorizma
1 komentar(a)
papa Franjo, Foto: Reuters
papa Franjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.11.2015. 16:29h

Poglavar Rimokatoličke crkve, papa Franjo, doputovao je danas u Najrobi u prvu posjetu Africi u okviru turneje tokom koje će posjetiti Ugandu i Centralnoafričku Republiku.

Kenijske vlasti su rasporedile 10.000 vojnika za bezbjednost pape u Najrobiju, javila je agencija Frans pres na licu mjesta.

Papa Franjo će tokom šestodnevnog boravka u Africi uputiti poruku mira, pravde i međuvjerskog dijaloga u okviru vrlo napete atmosfere u svijetu zbog borbe protiv terorizma.

Ovo je jedanaesto putovanje pape van Italije od kada je izabran u martu 2013. Papa Franja (78) nikad ranije nije bio u Africi.

Za prvu posjetu afričkom kontinentu izabrao je dvije zemlje u kojima se govori engleski u istočnoj Africi, Keniju i Ugandu i jednu u kojoj se govori francuski, Centralnoafičku Republiku (CAR).

Kenijska vlada proglasila je za sjutra nacionalni praznik, a papa Franja služiće misu u glavnom gradu Najrobiju gdje se očekuje 1,4 miliona ljudi.

Bonus video: