Putin: Turska vlada smišljeno islamizuje zemlju, mogući novi incidenti

"Problem nije tragedija čiji smo svjedoci bili juče", rekao je Putin
83 komentar(a)
Vladimir Putin, Foto: Twitter
Vladimir Putin, Foto: Twitter
Ažurirano: 25.11.2015. 11:23h

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je danas da se nakon obaranja ruskog borbenog aviona "Su-24" nad Sirijom ne može isključiti mogućnost dodatnih incidenata. Putin je rekao i da aktuelna turska vlada namjerno vodi zemlju ka "islamizaciji".

"Nakon jučerašnjeg incidenta, ne možemo isključiti mogućnost drugih incidenata. Ako se to dogodi, moraćemo nekako da reagujemo. Naši građani u Turskoj mogu biti izloženi opasnostima, a to je nešto čime Ministarstvo spoljnih poslova treba da se pozabavi", rekao je Putin.

Rusija će vrlo ozbiljno da se postavi prema jučerašnjem incidentu u kojem je oboren ruski "SU-24" i iskoristiće sve instrumente koje ima na raspolaganju kako bi poboljšala bezbjednosnu situaciju, rekao je Putin.

Putin je istakao da su turski lideri ohrabrivali islamizaciju turskog društva, što je okarakterisao kao problem, izvijestile su ruske agencije.

"Problem nije tragedija čiji smo svjedoci bili juče", rekao je Putin dan pošto je Turska oborila jedan ruski borbeni avion na granici sa Sirijom i dodao:

"Problem je mnogo dublji. Mi primjećujemo... da sadašnje tursko rukovodstvo tokom značajnog broja godina slijedi smišljenu politiku podrške islamizaciji svoje države", istakao je Putin, preneo je Rojters.

Ruski "Su-24" srušen je juče u Siriji. Putin je rekao da je avion oboren raketom vazduh-vazduh ispaljenom iz turskog aviona "F-16" preko sirijske teritorije. "Su-24" je oboren četiri kilometra od granice sa Turskom.

Bonus video: