Napad na autobus u Tunisu izveo bombaš samoubica

Do napada je došlo u centralnoj tuniskoj Aveniji Muhameda Petog
57 pregleda 0 komentar(a)
Tunis napad, Foto: Reuters
Tunis napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.11.2015. 10:15h

Napad na autobus sa pripadnicima predsjedničke garde Tunisa izveo je bombaš samoubica sa rancem, koji se digao u vazduh po ulasku u vozilo, saopštio je jedan vladinin zvaničnik pozivajući se na rezultate istrage.

"Prema preliminarnim podacima, napadač je na leđima nosio ranac. Imao je kaput i slušalice. Digao se u vazduh vojnim eksplozivom tek što je ušao na vrata autobusa", rekao je bezbjednosni zvaničnik pri predsjedništvu Hišem Garbi za lokalni radio "Šems FM", prenio je Rojters.

U eksploziji u autobusu koji je prevozio pripadnike predsjedničke garde, u utorak uveče u glavnoj aveniji u prijestonici Tunisu, poginulo je 13 ljudi.

Do napada je došlo u centralnoj tuniskoj Aveniji Muhameda Petog.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost za taj napad, ali Tunis ima problema sa islamistima otkad je 2011. sa vlasti svrgnut diktator Zine El Abidin Ben Ali.

U Tunisu su se od početka godine već dogodila dva teroristička napada, za koje je odgovornost preuzela Islamska država, a koji su bili usmjereni protiv stranaca.

U napadu u Nacionalnom muzeju Bardo u martu ubijeni su 21 turista i jedan policajac, dok je u junu u ljetovalištu Sus ubijeno 38 turista.

Bonus video: