Sirija: Povrijeđena tri ruska novinara

Ministarstvo je navelo da su tri novinara lakše povrijeđena kada je projektil pao blizu njihovog vozila dok su putovali ka selu Al-Dagmašilija u sirijskoj provinciji Latakiji
3 komentar(a)
ruski novinari, Foto: Youtube screenshot
ruski novinari, Foto: Youtube screenshot
Ažurirano: 24.11.2015. 11:22h

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da su tri ruska novinara povrijeđena dok su putovala ka liniji fronta u Siriji.

Ministarstvo je navelo da su tri novinara lakše povrijeđena kada je projektil pao blizu njihovog vozila dok su putovali ka selu Al-Dagmašilija u sirijskoj provinciji Latakiji.

Kako se navodi novinari su prevezeni u bolnicu u rusku vojnu bazu.

Rusija je počela vazdušne operacije u Siriji 30. septembra na poziv sirijskog predsjednika Bašara al Asada, a glavna meta su joj ekstremiste Islamske države.

Turski avioni danas su srušili jedan ruski vojni avion koji je prema Ankari povrijedio turski vazdušni prostor blizu granice sa Sirijom, što je najteži incident od početka ruske vazdušne operacije u Siriji, javljaju agencije. Rusko ministarstvo ranije je saopštilo da je srušen ruski avion kod tursko-sirijske granice ali da je letio isključivo iznad sirijske teritorije.

Bonus video: