Islamska država odgovorila Anonimusima: Šta ćete vi hakovati?

Već prvog dana nakon objave hakerskog rata, Anonimusi su uspeli da hakuju 5500 profila pripadnika Islamske države
20 komentar(a)
Islamska država, Foto: Reuters
Islamska država, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.11.2015. 09:05h

Sa jednog naloga na aplikaciji za dopisivanje "Telegram" Anonimusi su dobili odgovor na prijetnju da će protiv Islamske države pokrenuti "najveću operaciju ikada".

Nakon terorističkog napada u Parizu u petak uveče, u kom je život izgubilo 129 ljudi, dok je nekoliko hiljada ljudi povrijeđeno, hakerska grupa "Anonimus" postavila je video u kom maskirana osoba obećava da će "Anonimusi iz cijelog svijeta loviti teroriste".

"Pokrenućemo najveću operaciju do sada protiv vas. Očekujte masivni sajber-napad. Rat je objavljen. Pripremite se", kaže osoba u snimku.

Sada su Anonimusi preko aplikacije "Telegram" dobili odgovor od terorista Islamske države.

Anonimusi već hakovali 5500 profila na Twitteru.

Već prvog dana nakon objave hakerskog rata, Anonimusi su uspeli da hakuju 5500 profila pripadnika Islamske države.

Spisak hakovanih profila objavljen je na stranici 4chan.org.

"Podržavaoci i borci ID, mi smo Anonimusi, mi ne opraštamo, mi ne zaboravljamo. Očekujte nas", stoji u poruci napisanoj iznad spiska.

"Anonimusi su u novom snimku prijetili da će pokrenuti veliku operaciju protiv Islamske države (idioti). Šta će da hakuju", piše u poruci.

Anonimusi su do sada hakovali samo naloge islamista na Tviteru i njihove mejlove, a zbog takve akcije pripadnici Islamske države su dali uputstva svojim saborcima da konstantno mijenjaju IP adresu, da na Telegramu i Twitteru ne pričaju sa ljudima koje ne poznaju i da ne otvaraju linkove ako nijesu sigurni u njihov izvor.

Poruka je napisana i na engleskom i na arapskom jeziku, a zatim je proslijeđena na mnoge profile na Telegramu.

Anonimusi su se ustremili na ekstremiste u januaru, nakon terorističkog napada na Šarli Ebdo, ali su nakon najnovijeg napada u Francuskoj pojačali svoje hakerske aktivnosti usmjerene protiv Islamske države.

Bonus video: