Pentagon: Vojnicima SAD zabranjeno da privatno putuju u Pariz

Za službeno putovanje u francusku prijestonciu potrebno je specijalno odobrenje komande, kao i za posjete drugim gradovima Francuske, navodi Bi-Bi-Si (BBC)
0 komentar(a)
Pariz napadi, Foto: Reuters
Pariz napadi, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.11.2015. 07:39h

Američkim vojnicima i civilnim licima na službi u Ministarstvu odbrane zabranjeno je putovanje u Pariz koje nije službeno, saopštio je portparol Pentagona nakon smrtonosnih napada u glavnom gradu Francuske u petak, u kojima je poginulo najmanje 129, a ranjeno 352 osobe.

Kako su prenijeli britanski mediji, zabrana se odnosi isključivo na privatna putovanja i na područje u prečniku 50 kilometara od Pariza.

Za službeno putovanje u francusku prijestonciu potrebno je specijalno odobrenje komande, kao i za posjete drugim gradovima Francuske, navodi Bi-Bi-Si (BBC).

Kapetan Džef Dejvis rekao je da se zabrana odnosi na vojnike, civilna lica na službi u američkom Ministarstvu odbrane, vojnike po ugovoru, naveo je Rojters.

"Ovo je mjera predostrožnosti da naš personal i porodice budu bezbjedne u svijetlu nedavnih napada", navedeno je u saopštenju komande američke vojske u Evropi.

Britanska agencija prenosi, pozivajući se na predstavnika konzularne službe Najlsa Koula, da Stejt department nema plan da izdaje preporuke američkim građanima da ne putuju.

Bonus video: