Tramp: Razmatram zatvaranje određenih džamija

Tramp je dodao i da vlada treba da pojača nadzor u i oko džamija, kao i da Amerikanci treba da razmisle da ograniče neke od svojih civilnih sloboda, u ovim teškim vremenima
2 komentar(a)
Donald Tramp, Ben Karson, Foto: Reuters
Donald Tramp, Ben Karson, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.11.2015. 17:11h

Kandidat republikanaca na američkim predsjedničkim izborima Donald Tramp rekao je danas da će razmotriti ideju da džamije s radikalnim rukovodstvom budu zatvorene u SAD, zbog terorističkih napada u Parizu.

U Francuskoj je trodnevna žalost i zastave su spuštene na pola koplja u čast žrtava terorističkih napada u Parizu, a širom zemlje i susjedne Belgije u toku su antiterorističke racije. U Parizu je i dalje vanredno stanje. Napadi su odnijeli živote najmanje 129 osoba, a više od 350 je ranjeno i nalazi se u bolnicama.

Dešavanja iz Francuske, ali i sa samita G20, možete OVDJE pratiti uživo.

"Mrzio bih da učinim tako nešto, ali moraću ozbiljno da razmotrim tu ideju", rekao je Tramp za kanal MSNBC.

Tramp je dodao i da vlada treba da pojača nadzor u i oko džamija, kao i da Amerikanci treba da razmisle da ograniče neke od svojih civilnih sloboda, u ovim teškim vremenima.

"Moramo da budemo snažniji. Treba da se odreknemo određenih privilegija koje smo oduvijek imali", ocijenio je Tramp.

Tramp je, takođe, kritikovao američkog predsjednika Baraka Obamu, jer nije ranije uništio sjedišta Islamske države i poručio da SAD treba da deluju agresivnije i izvrše pritisak na druge države da pojačaju borbu protiv radikalnih struja, prenio je AP.

Bonus video: