Alibaba: Skratiće rok isporuke na tri sata

Rusija je postala najveće tržište kineske onlajn trgovine AliExpress, koja je ćerka firma kompanije Alibaba grupa
148 pregleda 2 komentar(a)
paket, pošta, Foto: Shutterstock
paket, pošta, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.11.2015. 07:47h

Najveća kineska kompanija u oblasti internet trgovine Alibaba grupa planira da skrati rok isporuke robe iz Kine u Rusiju sa 30 dana na tri sata.

Potpredsjednik za međunarodne odnose Alibabe, Džejms Vilkinson, rekao je da najvažniji problem u razvoju internet trgovine na tržištu Rusije ostaju pitanja logistike ali, kako je kazao, već su vidljivi pozitivni rezultati, jer je prosječan rok isporuke robe u Rusiju skraćen sa tri mjeseca na 30 dana.

„Želimo da jednom vidimo sljedeću sliku - Ruskinja naručuje haljinu i pošiljka je već poslije tri sata isporučena – to je naš cilj“, rekao je Vilkinson.

Prema njegovim riječima, internet gigant sada proučava zahtjeve ruskih onlajn kupaca, kako bi skratio rok isporuke, prenosi Tanjug.

„Shvatamo da su Rusija i Kina ogromne po teritoriji, zbog toga proučavamo zahtjeve seoskog i gradskog stanovništva, navike u kupovini, najpopularnija pretraživanja. Alibaba nema sopstvenog isporučioca, sarađujemo sa više od 40 partnera širom svijeta. Jer, na primjer Pošta Rusije bolje poznaje vašu zemlju, nego mi koji smo u Kini“, dodao je Vilkinson.

Prema podacima kompanije, Rusija je postala najveće tržište kineske onlajn trgovine AliExpress, koja je ćerka firma kompanije Alibaba grupa.

"U ovoj godini na rusko tržište ide 60 odsto prodaje, s tim što su u to tržište uključeni i Kazahstan, Ukrajina i Bjelorusija", precizirao je Vilkinson.

AliExpress je specijalizovan za prodaju različite robe – elektronike, odjeće, dijelova za automobile, ukrasa i drugog. Mjesečno ima više od 22 miliona korisnika i ove godine je registrovao predstavništvo u Rusiji .

Alibaba grupa je kineska privatna kompanija koja posluje u oblasti internet trgovine. Ima sopstveni elektronski platni sistem Alipay i upravlja internet prodavnicama Taobao.com i Aliekspres.

Bonus video: