Tramp: Da su Francuzi bili naoružani, bilo bi manje mrtvih

"Pogledajte šta se desilo u Parizu i s njihovim zakonom o nošenju oružja koji je najrestriktivniji na svijetu. Niko nema oružje osim loših momaka", rekao je Tramp
17 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.11.2015. 07:39h

Američki milijarder i jedan od mogućih kandidata republikanaca za predsjedničke izbore u SAD, Donald Tramp, izrazio je žaljenje što je nošenje oružja ograničeno u Francuskoj ocijenivši da bi broj žrtava terorističkih napada u Parizu bio manji da je zakon o oružju drugačiji u toj zemlji.

"Pogledajte šta se desilo u Parizu i s njihovim zakonom o nošenju oružja koji je najrestriktivniji na svijetu. Niko nema oružje osim loših momaka", rekao je Tramp na jednom mitingu u američkoj saveznoj državi Teksas poslije minuta ćutanja u znak odavanja pošte žrtvama napada u Parizu gdje je poginulo 129 ljudi.

"Niko nije bio naoružan. Možete da kažete šta hočete, međutim da su imali oružje situacija bi bila skroz drugačija", rekao je Tramp koji je ponovio da se zbog restrikritvnih mjera nošenja oružja u nekim američkim gradovima povećava stopa nasilja.

Tramp je imao sličnu izjavu poslije terorističkih napada, 7. januara, na redakciju lista Šarli ebdo.