MNOGE POD FINANSIJSKIM PRITISKOM

Požari u Kaliforniji će koštati najmanje 10 milijardi dolara osiguravajaće kompanije

Minhen Re, čiji je osnovni zadatak da podrži osiguravajuće kompanije od rizika, trebalo bi da im isplati nekoliko stotina miliona eura zbog požara, ali ne namjerava da to bude više od pola milijarde eura
0 komentar(a)
Kalifornija, požar, Foto: Beta/AP
Kalifornija, požar, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.11.2018. 08:13h

Štetu od jesenjih šumskih požara u Kaliforniji samo osiguravajuće kompanije će platiti više od deset milijardi dolara, ocijenila je njemačka firma za reosiguranje "Minhen Re", koja će takođe biti pogođena tom štetom u SAD.

Kabineti nezavisnih stručnjaka procijenio je štetu na između deset i 15 milijardi dolara (od 8,85 do 13,3 milijardi eura), izjavio je novinarima Joakim Vening, direktor tog njemačkog giganta osiguranja.

Američka firma RMS je 19. novembra procijenila da je šteta u Kaliforniji deset do 13 miljardi dolara, rekao je Vening.

Minhen Re, čiji je osnovni zadatak da podrži osiguravajuće kompanije od rizika, trebalo bi da im isplati nekoliko stotina miliona eura zbog požara, ali ne namjerava da to bude više od pola milijarde eura, dodao je Vening.

Cilj njemačke kompanije je da stekne i neto benefit između 2,1 do 2,5 milijardi eura ove godine.

Minhen Re je pod finansijskim pritiskom jer će zbog američkih sankcija morati da se povuče iz Irana, gdje je prošle godine imala 30 miliona eura zarade od ukupno zarađenih 49,1 milijarde eura.

Preporučujemo za Vas