Ubijena Palestinka u pokušaju napada izraelskih vojnika

Izraelska vojska saopštila je jutros da je tokom protekle noći u pojasu Gaze sprovela vazdušni udar protiv palestinskog radikalnog pokreta Hamas, kao odgovor na raketni napad na jug Izraela
1 komentar(a)
nož, napad nožem, Foto: Shutterstock.com
nož, napad nožem, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 09.11.2015. 09:05h

Palestinka koja je nožem pokušala da napadne izraelske vojnike u Zapadnoj obali ubijena je danas iz vatrenog oružja, saopštilo je izraelsko Ministarstvo odbrane.

Kako su javile svjetske agencije, stražari na kontrolnom punktu na sjeveru Zapadne obale ispalili su hice upozorenja kad im se približila naoružana žena. Pošto je Palestinka odbila da se zaustavi, izraelski stražari su pucali u njenom pravcu, navodi se u saopštenju.

Izraelska vojska saopštila je jutros da je tokom protekle noći u pojasu Gaze sprovela vazdušni udar protiv palestinskog radikalnog pokreta Hamas, kao odgovor na raketni napad na jug Izraela.

U tom napadu nije bilo žrtava ni povređenih.

Tenzije između Izraelaca i Palestinaca su u porastu posljednjih nekoliko mjeseci. U talasu nasilja od sredine septembra u Jerusalimu, na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze ubijeno je 12 Izraelaca i 75 Palestinaca.