DOMAĆIN SNL-A

Tramp: Nisam imao ništa pametnije da radim

Tramp je izazvao brojne kontroverze izjavama o imigraciji, obećavši da će, ako postane predsjednik, deportovati migrante koji su u SAD ilegalno i da će izgraditi ogradu duž američko-meksičke granice. Takođe je izjavio da Meksiko preko granice šalje silovatelje i druge kriminalce
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Beta/AP
Donald Tramp, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.11.2015. 12:33h

Kandidat za predsjedničku nominaciju republikanaca Donald Tramp bio je sinoć domaćin emisije "Uživo subotom uveče" (Saturday Night Live), uprkos oštrim kritikama i protestima.

Više desetina ljudi protestovalo je juče protiv odluke NBS da Tramp bude domaćin te emisije, navodeći da su njegove izjave o imigraciji rasističke i uvredljive.

U jednom od skečeva prikazan je Tramp u Bijeloj kući 2018. godine, kako uživa u svojim uspjesima, a do tada je u Siriji postignut mir, Kina pozajmljuje novac od SAD, a njegova ćerka Ivanka je ministarka unutrašnjih poslova.

"Grešite ako mislite da će tako biti kada ja budem bio predsjednik. Biće još bolje", rekao je Tramp.

Na pitanje zbog čega je prihvatio poziv da učestvuje u emisiji, Tramp je kazao da "nije imao ništa pametnije da radi".

Do subote, 7. novembra, samo osam političara učestvovalo je u ulozi domaćina emisije "Uživo subotom uveče", koja se emituje 40 godina.

Tramp je pokrenuo kampanju u tri države u kojima će se glasati u februaru, pošto su njegovi rivali potrošili milione dolara u Ajovi, Nju Hempširu i Južnoj Karolini, na televizijske i radio spotove.

Televizijska mreža NBC donijela je ranije odluku da prekine saradnju s Trampom zbog njegovih negativnih komentara o meksičkim imigrantima, i saopštila da neće više emitovati godišnje izbore za Mis Amerike i Mis univerzuma, koji su bili zajednički poduhvat ove kompanije i Donalda Trampa.

On je tada izjavio da "meksički imigranti donose drogu, kriminal, da su silovatelji", a da pretpostavlja da su "poneki dobri ljudi", dodajući da želi da se izgradi zid duž južne granice SAD. On je kasnije rekao da su njegove primjedbe bile upućene američkim političarima, a ne meksičkoj vladi ili narodu.