Istražitelji: I dalje bez zaključaka o padu ruskog aviona

"Još nismo u mogućnosti da iznesemo zaključke", rekao je šef tima u kojem se nalaze 47 istražitelja iz Egipta, Rusije, Francuske, Njemačke i Irske
2 komentar(a)
Ruski avion, Egipat, Foto: Reuters
Ruski avion, Egipat, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.11.2015. 20:02h

Šef međunarodnog tima istražitelja o padu ruskog aviona s 224 putnika i članova posade, izjavio je danas da i dalje nema zaključaka o raspadu aviona u vazduhu poslije 23 minuta od polijetanja s aerodroma u Šarm el Šeiku ka Sankt Peterburgu.

"Istražni tim s velikom pažnjom razmatra sve scenarije kako bi razjasnio uzroke nesreće aviona koja se srušio 31. oktobra na Sinaju", izjavio šef istražnog tima Ajman el Mokadem.

Prema njegovim riječima, početna razmatranja mjesta nesreće i olupine ukazuju da se avion raspao u letu jer su djelovi aviona razbacani po velikoj površini od 13 kvadratnih kilometara.

"Još nismo u mogućnosti da iznesemo zaključke", rekao je šef tima u kojem se nalaze 47 istražitelja iz Egipta, Rusije, Francuske, Njemačke i Irske.

El Mokadam je rekao da se na snimcima crnih kutija, koji traju 23 minuta i 14 sekundi, čuje zvuk u posljednoj sekundi dodajući da će specijalna laboratorija da ispita njegovo porijeklo.

Neimenovani izvor blizak istrazi izjavio je Frans presu da snimci crnih kutija kao i mjesto nesreće "favorizuju hipotezu o bombaškom napadu".

Bonus video: