Bez bliskosti sa izbjeglicama

"Potpuno je normalno da ti mladi, često neobrazovani muškarci takođe imaju i potrebu za seksom", kaže se u tekstu
0 komentar(a)
izbjeglice, migranti, Foto: Shutterstock
izbjeglice, migranti, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.11.2015. 17:59h

Savez filologa pokrajine Saksonije -Anhalt upozorio je u svom listu mlade djevojke na opasnost seksualnih odnosa sa izbjeglicama, što je naišlo na kritiku političara i distancu saveznog saveza filologa čiji su članovi uglavnom gimnazijski učitelji, prenose njemački mediji.

O izbjeglicama se piše kao o "imigracionoj invaziji" zbog koje su osjećanja Njemaca podijeljena i ljudima od kojih su neki došli iz kriminalnih motiva, kao "mladim, jakim, uglavnom muslimanima" sa seksualnim potrebama.

"Potpuno je normalno da ti mladi, često neobrazovani muškarci takođe imaju i potrebu za seksom", kaže se u tekstu i postavlja pitanje kako će oni, s obzirom na svoju predstavu o ulozi žene u islamskom svijetu, moći u Njemačkoj da dožive svoju seksualnost ili traže partnera, a da pri tom ne dođu u sukob sa normama njemačkog društva.

U tekstu se dalje kaže, prenose mediji, da postoje mnoge žene i majke odraslih kćerki koje sa zabrinutošću gledaju na to i da postoje priče o seksualnom opterećivanju žena prije svega u svakodnevnom životu, u javnom prevozu ili samoposlugama.

"Kako možemo našim djevojkama, starijim od 12 godina objasniti da se ne upuštaju u površnu, seksualnu avanturu sa sigurno često atraktivnim muslimanima", postavljaju pitanje zabrinuti učitelji, a iz opozicionih partija kažu da se to graniči sa potpaljivanjem mržnje, prenose mediji.

Bonus video: