Poslije CIA, i FBI na meti hakera

U sedmici nakon upada u mejl nalog šefa CIA, o čemu je javnost obaviještena prošlog mjeseca, zvaničnici FBI su bili ujvereni da će hapšenja uslijediti u narednih nekoliko dana
0 komentar(a)
Hakeri, Foto: Shutterstock
Hakeri, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.11.2015. 17:14h

Hakeri koji su u oktobru provalili u mejl nalog šefa CIA Džona Brenana, ne samo da su izbjegli hapšenje, već su osumnjičeni za dva nova upada, u policijski portal u nadležnosti FBI i u imejl nalog drugog čovjeka te federalne agencije, izvijestio je CNN.

Hakeri, koji sebe nazivaju "Crackas With Attitude", objavili su u petak lične podatke policijskih zvaničnika, koji su, kako izgleda, ukradeni sa portala, koji povezuje lokalnu i federalnu policiju i omogućava agencijama razmjenu informacija, uključujući istrage koje su u toku.

Tri pripadnika policije su potvrdila da su hakeri izvršili upad na sajt LEO.gov i da su ukradeni lični podaci.

I na jednom Tviter nalogu, za koji istražitelji vjeruju da pripada hakerima, objavljene su fotografije privatnog i-mejl naloga zamjenika direktora FBI Marka Đulijanija i njegove supruge.

Zvaničnici su rekli da se vjeruje da isti hakeri koji su pristupili nalogu Brenana stoje iza najnovijih upada.

U sedmici nakon upada u mejl nalog šefa CIA, o čemu je javnost obaviještena prošlog mjeseca, zvaničnici FBI su bili ujvereni da će hapšenja uslijediti u narednih nekoliko dana.

Istraga se, međutim, pokazala komplikovanijom nego što se isprva mislilo, navodi američka TV mreža.

Bonus video: