Predstavnici Slobodne sirijske vojske i ruskih ministarstava sastaće se u Abu Dabiju

Koordinator tih razgovora Mahmud el Afandi, predstavnici 28 FSA brigada iz predgrađa Damaska, Kuneitre, Hame, zapadnih predgrađa Homsa, kao i sa sjevernog fronta i predgrađa Alepa i Idliba, pristali su da se sastanu sa ruskim zvaničnicima
0 komentar(a)
Slobodna sirijska vojska, Foto: Reuters
Slobodna sirijska vojska, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.11.2015. 10:02h

Delegacija Slobodne sirijske vojske pristala je da se krajem sledeće nedjelje u Abu Dabiju sastane sa zvaničnicima ruskih ministarstva vanjskih poslova i odbrane, javili su danas ruski mediji.

Krajem oktobra, Slobodna sirijska vojska (FSA), labava alijansa pobunjeničkih grupa, demantovala je da je njena delegacija posjetila Moskvu.

Koordinator tih razgovora Mahmud el Afandi, predstavnici 28 FSA brigada iz predgrađa Damaska, Kuneitre, Hame, zapadnih predgrađa Homsa, kao i sa sjevernog fronta i predgrađa Alepa i Idliba, pristali su da se sastanu sa ruskim zvaničnicima.

Zamjenik ruskog Ministarstva spoljnih poslova Mihail Bogdanov je u utorak rekao da će Kremlj da pozove predstavnike obije strane na sastanak u Moskvi sljedeće nedjelje.

Bogdanov je dodao da bi na sastanku trebalo da se razgovara o formiranju zajedničkog operativnog centra za borbu protiv Islamske države i Nusra fronta, kao i načinima za pronalaženje političkog rješenja, prenio je Rojters.

Bonus video: