Izbjeglice i dalje u velikom broju pristižu u Sloveniju

Ukupno 134.984 izbjeglice ušle su u Sloveniju otkad je njihova ruta preusmjerena preko te zemlje, nakon što je Mađarska zatvorila granice sa Hrvatskom 17. oktobra, pokazuju policijski statistički podaci
0 komentar(a)
migranti Slovenija, Foto: Reuters
migranti Slovenija, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.11.2015. 11:11h

Još četiri voza u kojima je bilo ukupno 4.333 izbeglica stiglo je u Sloveniju od ponedjeljka ujutro, što povećava ukupan broj migranata koji su u tu zemlju došli od 17. oktobra na skoro 135.000, pokazuju statistički podaci slovenačke policije.

Jednom kada se registruju i kada im se ukaže osnovna pomoć, izbjeglice koje stižu preko graničnog prelaza Dobova, koji je sada glavni punkt za ulazak u zemlju, prevoze se vozovima i autobusima do smještajnih centara bliže Austriji, prenijela je slovenačka agencija STA.

Većina njih, više od 2.800, trenutno je smješteno u izbjegličkom centru u Šentilju na sjeveroistoku države, blizu granice sa Austrijom, dok su ostali prevezeni do Jesenica na sjeverozapadu i do Vrhnike u unutrašnjosti.

Još oko 600 izbjeglica jutros su i dalje bile u prijemnom centru u Dobovi, a još oko 1.100 na željezničkoj stanici koja se nalazi u blizini, saopštila je policija iz Novog Mesta.

Oni će, takođe, nastaviti putovanje nakon što se registruju.

Austrijske vlasti prihvatile su 6.580 izbjeglica iz prihvatnog centra u Šentilju prošle noći, pokazuju podaci mariborske policije.

Međutim, centar u Šentilju i dalje prihvata nove izbjeglice koje pristižu.

U međuvremenu, hrvatska policija je najavila dolazak još pet autobusa sa izbeglicama koji se nalaze na prelazu Gruškovje, a oni će biti registrovani u prihvatnom centru kod graničnog prelaza.

Ukupno 134.984 izbjeglice ušle su u Sloveniju otkad je njihova ruta preusmjerena preko te zemlje, nakon što je Mađarska zatvorila granice sa Hrvatskom 17. oktobra, pokazuju policijski statistički podaci.

Bonus video: