Turski avioni bombardovali baze Kurda

Erdogan je obećao nastavak operacija protiv PKK nakon što je dogovor o prekidu vatre, koji je potrajao dvije godine, propao u julu
0 komentar(a)
Kurdi, Islamska država, Foto: Reuters
Kurdi, Islamska država, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.11.2015. 10:36h

Turski vojni avioni bombardovali su baze zabranjene Kurdske radničke partije (PKK) u Turskoj i Sjevernom Iraku, saopštila je danas turska armija.

Saopšteno je da su uništena skloništa, pećine i skladišta oružja koja koristi "separatisticka terorisatička organizacija", prenosi AFP.

Vazdušni napadi su izvedeni u ponedjeljak na ciljeve u jugoistočnoj turskoj provinciji Hakari, kao i u više regiona Sjevernog Iraka.

U međuvremenu je u nekim djelovima grada Dijarbakira, na jugoistoku Turske, uveden policijski čas nakon što je jedan čovjek ubijen u sukobu s kurdskim militantima, saopštavaju turske bezbjednosne snage.

To je prvi slučaj ubistva nakon izbora proteklog vikenda, koji su uticali na pojačavanje napetosti u ovom gradu pretežno naseljenom Kurdima, prenosi Rojters.

Vladajuća Partija pravde i razvoja (AKK) predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana je na nedjeljnim izborima ponovo osvojila parlamentarnu većinu. Erdogan je obećao nastavak operacija protiv PKK nakon što je dogovor o prekidu vatre, koji je potrajao dvije godine, propao u julu.

Bonus video: