Ruski avioni pogodili preko 230 meta u Siriji

Konašenkov je rekao da su ruski avioni, u blizini sirijske prijestonice Damaska, uništili jedno podzemno skladište municije terorističke organizacije Islamska država
0 komentar(a)
ruski avioni,, Foto: Reuters
ruski avioni,, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.11.2015. 16:40h

Ruske vazduhoplovne snage izvele su 131 let i pogodile 237 meta u Siriji u posljednja dva dana, saopšilo je danas ministarstvo odbrane Rusije, a prenijela agencija Interfaks.

Ministarstvo je navelo da su ruske snage gađale ciljeve u provincijama Hama, Latakija, Homs, Damask, Alepo i Raka.

Predstavnik ministarstva Igor Konašenkov je rekao da su ruski avioni, u blizini sirijske prijestonice Damaska, uništili jedno podzemno skladište municije terorističke organizacije Islamska država.

Tom prilikom, kako je on rekao novinarima, potpuno su uništene artiljerijske granate, nakon što su pogođene navođenim projektilima.

Savjet federacije (gornji dom ruskog parlamenta) odobrio je 30. septembra zahtjev ruskog predsjednika Vladimira Putina za upotrebu Oružanih snaga Rusije u Siriji, a šef Putinove administracije Sergej Ivanov rekao je tada da će Rusija u Siriji koristiti isključivo vazduhoplovstvo na molbu sirijskog predsjednika Bašara al-Asada protiv IS.

Bonus video: