Lider Al Kaide: Ujedinimo se zajedno protiv Zapada i Rusije

"Moja mudžahedinska braćo, gdje god da se nalazite, suočavamo se sa agresijom koju predvode Amerika, Evropa i Rusija. Na nama je da se udružimo zajedno kao jedna sila od Istočnog Turkmenistana do Maroka", izjavio je Zavahri
2 komentar(a)
Talibani, Al Kaida, Foto: Foreignpolicy.com
Talibani, Al Kaida, Foto: Foreignpolicy.com
Ažurirano: 02.11.2015. 10:37h

Lider Al Kaide Ajman al Zavahri, pozvao je sve muslimane da se ujedine kako bi se suprostavili "prijetnji" koja dokazi sa Zapada, Rusije, Sirije i Iraka.

Al Zavahri je na snimljenoj audio poruci pozvao na jedinstvo Al Kaide i Islamske države, prenosi Rojters.

“Amerikanci, Rusi, Iranci, alaviti i Hezbolah koordinišu svoj rat protiv nas, zar nismo sposobni prekinuti međusobnu borbu i okrenuti se protiv njih?“, navodi se u poruci.

Iako nije poznato kad je snimak nastao, pominjanje Rusije kao agresora indicira da je u pitanju period poslije 30. septembra.

Ruska avijacija od tog datuma bombarduje položaje ISISA, kao saveznik sirijskog predsjednika Bašera al Asada.

Lider Al Kaide je u septembru saopštio da ne priznaje Islamsku državu i njenog lidera Abu Bakra el Bagdadija, ali je i tada pozvao borce ID-a da se priključe Al Kaidi u koaliciji protiv Zapada.

"Moja mudžahedinska braćo, gdje god da se nalazite, suočavamo se sa agresijom koju predvode Amerika, Evropa i Rusija. Na nama je da se udružimo zajedno kao jedna sila od Istočnog Turkmenistana do Maroka", izjavio je Zavahri.

Bonus video: