Šon Pen: Konferencija o klimi u Parizu poslednja nada za čovječanstvo

Američki glumac je 2010. pokrenuo projekat pošumljavanja Haitija, uz podršku Francuske, odmah poslije zemljotresa u toj zemlji
0 komentar(a)
Šon Pen, Foto: Reuters
Šon Pen, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.11.2015. 21:07h

Holivudski glumac i oskarovac Šon Pen izjavio je da je predstojeća međunarodna konferencija o klimi u decembru u Parizu "poslednja velika nada za čovječanstvo".

"Mislim da je to naša poslednja velika nada. Treba da budemo optimistični o ishodu konferencije jer nemamo drugog izbora", rekao je Pen u Parizu poslije sastanka s francuskom ministarkom za ekologiju Segolen Roajal.

Pen je ocijenio da svako mora da promijeni način života, "ako vole svoju djecu, jer će u protivnom predstojeće generacije živjeti u manjem i drugačijem svijetu".

Američki glumac je 2010. pokrenuo projekat pošumljavanja Haitija, uz podršku Francuske, odmah poslije zemljotresa u toj zemlji.

Segolen Roajal je poslije sastanka pohvalila napore koje ulaže Pen i podsjetila da cio projekat o pošumljavanju lično finansira glumac.

Pen, koji važi za jednog od najtalentovanijih i najsvestranijih holivudskih glumaca, poznat je po svojim humanitarnim aktivnostima.

Bonus video: