Keri: Američki vojnici se bore samo protiv Islamske države u Siriji

Obamina administracija odobrila je slanje 50 vojnika za specijalne operacije, kako bi pomogli kurdskim i arapskim snagama na sjeveru Sirije, a to je prvi put da SAD upućuje kopnene snage u tu zemlju
1 komentar(a)
Džon Keri, Foto: Reuters
Džon Keri, Foto: Reuters
Ažurirano: 31.10.2015. 15:31h

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je da će se pripadnici američkih snaga za specijalne operacije u Siriji boriti samo protiv ekstremista Islamske države i da se neće miješati u građanski rat u toj zemlji.

Keri je ocijenio da teroristička organizacija Islamska država predstavlja prijetnju za sve zemlje i da ona mora biti poražena, istakavši da je politika SAD jasna.

On je, međutim, kazao da ne isključuje mogućnost dalje eskalacije američkih aktivnosti, dodajući da ne može da predvidi budućnost.

Keri je danas govorio u Biškeku, u Kirgistanu, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa šefom diplomatije te zemlje Erlanom Abdildajevom.

Obamina administracija odobrila je slanje 50 vojnika za specijalne operacije, kako bi pomogli kurdskim i arapskim snagama na sjeveru Sirije, a to je prvi put da SAD upućuje kopnene snage u tu zemlju.

Bonus video: