Pobunjenici u Južnom Sudanu zarobili 16 mirovnjaka UN

U građanskom ratu u Južnom Sudanu je, prema podacima UN, ubijeno više desetina hiljada ljudi, dok je dva miliona raseljeno
0 komentar(a)
PRESUDA ZA OTMICU_1, Foto: Shutterstock
PRESUDA ZA OTMICU_1, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 29.10.2015. 13:48h

Pobunjenici u Južnom Sudanu saopštili su da su zarobili 16 mirovnjaka UN i da su zaplijenili riječne barže za koje sumnjaju da su korišćene za prevoz oružja za vladine snage.

Portparol komandanta pobunjenika saopštio je da su uhvaćena i dva vojnika, tri pripadnika agencije za nacionalnu bezbjednost i šest radnika na baržama.

Barže su zaplijenjene u oblasti Gornji Nil, u naselju Kaka na zapadnoj obali Belog Nila koja je pod kontrolom pobunjenika. Istočna obala, na kojoj su smještene baze misije UN, pod kontrolom je vojske.

U saopštenju se ne navodi koliko barži su pobunjenici zaplijenili.

"Pobunjeničke snage preduzimaju snažne akcije protiv naših neprijatelja, uključujući vojnike UN koji su trenutno razoružani i zatvoreni, kako bi svijet saznao istinu o zavjeri između vojske Južnog Sudana i misije UN", navodi se u saopštenju.

U građanskom ratu u Južnom Sudanu je, prema podacima UN, ubijeno više desetina hiljada ljudi, dok je dva miliona raseljeno.

Bonus video: